FIRIN SÜTLAÇ
MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ADET YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
YAPILIŞI
ÖNCE PİRİNCİ AZ SUYLA HAŞLIYORUZ SONRA SÜTÜ KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ...SÜZDÜĞÜMÜZ PRİNCİ ,ŞEKERİ,VAİLYAYI VE YUMURTA SARISINI KAYNAYAN SÜTE EKLEYİP İYİCE ÇIRPIYORUZ...SÜT 2 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA AZ SUYLA AÇTIĞIMIZ NİŞASTAYI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK SÜTE EKLİYORUZ 5 DAKİKA DAHA KAYNATIP GÜVEÇLERE AKTARIYORUZ...200 DERECE FIRININ EN ÜST RAFINDA 5 İLA 10 DAKİKA ARASI KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE ÜZERİNİN KIZARMASINI SAĞLIYORUZ... PİŞTİKTEN SONRA SOĞUTUP BUZDOLABINDA 1-2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ...AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder